Omgivningen

 

Gustad Bed & Breakfast är beläget på den vackra östgötska landsbygden väl avskilt från stad och trafik men ändå nära till många populära utflyktsmål. Här finns tips om vad du kan göra i närområdet och om trevliga utflyktsmål i vår omgivning. Ungefärligt avstånd från gården till målet är angivet inom parentes.

 

Promenadstråk

Det finns fina promenadvägar genom hagmark och skog som utgår från vår gård. Välj att bara gå ett varv runt gården eller fortsätt in i på en längre tur i Skölstadskogen. Behöver ni ägg så passera vår äggbod.

 

Sixtorpsjön

En bit ifrån gården finns lilla Sixtorpsjön. Där har vi anlagt en badplats och byggt en bastu, som  våra gäster är välkomna att använda. (3 km)

 

Vikingstad med Valkebobadet

Sixtorpsjön är närmaste badet, men föredrar man att bada i pool kan man välja att åka in till Vikingstad där Valkebobadet finns. De har 3 pooler med olika storlek och djup. I Vikingstad finns också närmsta affär. (4 km)

www.valkebobadet.se

 

Sörstad Herrgård

I vår närhet finns Sörstad herrgård som ordna konferenser, företagsevent, bröllop och andra fester. Ha din fest där och bo sen hos oss! (4,3 km)

www.sorstad.se

 

Löt Gårdsmejeri

En bit bort ligger Löt Gårdsmejeri. De tillverkar genuina östgötska mjölkprodukter från gårdens 70 mjölkgetter. Produkterna finns att köpa i deras gårdsbutik.  (7 km)

www.lot-gardsmejeri.se

 

Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum är ett teknik- och kulturhistoriskt museum med utställningar om militärflygets utveckling från tidigt 1900-tal till i dag. (9 km)

www.flygvapenmuseum.se

 

Mantorp travbana

Mantorps travbana är en av Sverige största travbanor. Bo hos oss när du varit där som tävlande eller som publik. (10 km)

www.mantorptravet.se

 

Mantorp park

Mantorp Park är Sveriges främsta motorsportsanläggningar och här arrangeras varje år ett stort antal motorevenemang. ( 11,5 km)

www.mantorppark.com

 

Lillsjön

Vill du ha en lite större badplats än vår egen vid Sixtorpsjön kan du åka till Lillsjön. Badplatsen där har omklädningshytt, torrdass och en liten lekpark. Badet är långgrunt och där finns en brygga som det går att dyka från längst ut. (12 km)

 

Gamla Linköping och Valla gård

I Gamla Linköping kan du uppleva svenskt småstadsliv som det var för hundra år sen. Här finns gamla hus, kullerstensgränder, trädgårdar, museer, butiker, hantverk, restaurang och café. En kort promenad genom Vallaskogen tar dig till Valla gård där det finns museer som visar landsbygdens historia, djur, lekplats och minigolfbana. (12,5)

www.gamlalinkoping.info

 

Vadstena

Vill du göra en länge utflykt kan du åka till medeltidsstaden Vadstena. Den inre stadskärnan följer fortfarande den medeltida stadsplanen och staden erbjuder mycket historia på ett lättillgängligt sätt.Vadstena ligger vid Vättern. (39 km)

www.vadstena.se

 

Trädgården

Som ni förstår finns det många trevliga utflykter att göra med utgångspunkt från vårt Bed & Breakfast, men bäst är kanske ändå att stanna och ta det lugnt i vår fina trädgård med omgivning. Välkommen att boka rum!

 

Vår äggbod

 

Bad och bastu vid Sixtorpsjön.

 

Valkebobadet i Vikingstad

 

En del av vår trädgård och lusthuset.